Talentcoaching
arrow_drop_up arrow_drop_down

Geïnspireerd worden?

Meld je aan en (her)ontdek wat jouw talent is en hoe je dit het beste kunt inzetten.

Inzicht in je talent

JuistTalent maakt jouw talent inzichtelijk door oefeningen en analyses

Gratis kennismaking

Wij hebben een klik nodig, daarna gaan we op weg naar resultaat

Meer inspiratie en betrokkenheid

Aan de slag voor meer energie in je huidige baan of ergens anders.

Wil je met meer plezier werken, in je kracht komen en zo meer energie opdoen?

Succes hebben in je loopbaan is één van de belangrijke gelukspijlers. Doen wat je leuk vindt en daar de waardering voor krijgen geeft je een voldaan gevoel. Helemaal mooi is het als je jezelf optimaal uitdaagt.  

In de praktijk zie ik echter dat professionals te weinig aandacht hebben voor het ontwikkelen van hun talent. Zonde, want talentontwikkeling is zeer waardevol voor zowel werknemer als werkgever. Dit levert vaak negatieve energie op en voor je het weet ben je hardstikke ongelukkig.


Wist je dat je met (online) coaching gericht op loopbaan redelijk snel weer in je kracht kunt komen? Op deze wijze behaal je meer succes in je werk of realiseer je sneller de passende stap naar een andere organisatie.


Mijn naam is Maxime Quax, eigenaar van JuistTalent Oisterwijk, Berkel Enschot, Tilburg en Den Bosch en opgeleid en ontwikkeld tot loopbaanexpert en coach. De afgelopen 15 jaar heb ik talloze mensen en organisaties geholpen met het vinden van werk geluk of geholpen met het ontwikkelen van talent.  

Sinds een aantal jaar doe ik dit vanuit mijn eigen loopbaanpraktijk in Berkel-Enschot en werk ik samen met diverse professionals en opdrachtgevers.  

Met JuistTalent investeer je inzelf en werk je aan effectiever gedrag waardoor je talent meer tot leven komt. Hierdoor zal je meer plezier aan je werk beleven. 

5 jaar

Gespecialiseerd in loopbaancoaching

100+

Tevreden cliënten

15 jaar

Ervaring in arbeidsmarktverbinding

Wij werken onder andere met en voor

Prettig om bij loopbaanvraagstukken Juist Talent als expert in te schakelen.

Logo Pontifix Psychologie

Pontifix Psychologie

Vrij zicht op inzicht voor werkgever en werknemer.

Logo NieuwKans

Nieuwkans Mobiliteit

Case: volledig in zijn kracht met zijn eigen onderneming

Cliënt R heeft in 2016 naar aanleiding van het loopbaantraject gekozen om te stoppen met werken in loondienst. Hij is fulltime aan de slag gegaan met zijn goedlopende website. Ik heb hem geholpen inzichtelijk te krijgen waarvan het vlammetje gaat branden bij R. Hiernaast hebben we zijn volledige basis (thuis (inclusief financiën) en gezondheid) doorgesproken. Op basis van deze inzichten heeft hij het vertrouwen gehad om fulltime aan de slag te gaan als ondernemer. 

Case: meer vertrouwen in situatie heeft meer energie gebracht

Cliënt M voelde de drang om een stap te zetten in zijn loopbaan en zo de veranderingen van een naderende reorganisatie voor te zijn. M volgde het basis energieprogramma, maar met de focus op het inzichtelijk krijgen van zijn kwaliteiten, een CV update en het solliciteren zelf. Het door hem gemaakte kernkwadrant (oefening) hielp hem vervolgens goed met de gesprekken die hij met headhunters had. M heeft nu een scherper beeld van wat hij wil wanneer de volgende baan op zijn pad komt. M is tot inzicht gekomen dat hij een goede basis heeft met alles wat hij heeft, inclusief de balans in zijn privéleven, en is tot de conclusie gekomen dat hij niet overhaast moet ingaan op diverse  aanbiedingen op werkvlak. 

Hoe ga ik te werk? 4 krachtige bijeenkomsten met ondersteuning van diverse oefeningen en online contact. 

Gratis kennismaking en inventarisatie van je energiepeil

Het gesprek vindt plaats bij mij op de praktijk of online via Skype. We bespreken jouw situatie, producten, prijzen en de eventuele samenwerking. We brengen in kaart wat je behoefte is, waar deze vandaan komt, wat je verwachtingen zijn, hoe het traject en oefeningen eruitzien en wat het je oplevert. Als je enthousiast bent stuur ik je na het gesprek direct een offerte en een bevestiging als je akkoord bent. Wanneer we een match zijn gaan we snel aan de slag!

Talent- en persoonlijkheid analyses

Op verzoek beschikbaar en ondersteunend aan het 'meer energie programma'. Onder werkgeluk verstaan wij hier de mate waarin de medewerker zich op dit moment gelukkig en vitaal voelt op het werk. Indien de medewerker hoog scoort op werkgeluk, laat dit zien dat hij/zij zich op dit moment in het werk gelukkig voelt, wat een weerspiegeling is van de wijze waarop hij/zij keuzes maakt en omgaat met bepaalde omstandigheden in het werk.

Inspirerende oefeningen en coachings bijeenkomsten

Alle oefeningen en bijeenkomsten zijn erop gericht om jouw ten volle te ondersteunen. Zo zal je door de oefeningen en gesprekken meer inzicht krijgen in jezelf, in wat je te bieden hebt en in welke je vooruit kunt. Het is een actief en relatief kort traject en gericht op blijvend resultaat, waarbij je altijd later kunt teruggrijpen op onderdelen van het traject. 

Gebruik van diverse modellen en technieken zoals het kernkwadrant, feedback en motivering

Het kernkwadranten model van Ofman wordt zo’n beetje beschouwd als het basismodel voor persoonlijke ontwikkeling. Het model verbindt sterke kanten met zwakke kanten en uitdagingen met allergieën. Het geeft inzicht in je kernkwaliteiten en gaat nog veel verder door bijvoorbeeld inzicht te geven in positieve of negatieve terugkerende patronen. Het helpt je om je kwaliteiten en valkuilen goed te benoemen en dat komt pas tijdens voortgangsgesprekken op je werk, of sollicitatiegesprekken. 

De coachingstechnieken van Max Landsberg ondersteunen de bijeenkomsten krachtig vanwege de stijl van werken die nuchter en actief is.

Arbeidsmarkt, optimalisatie en evaluatie

Waar krijg je energie van en waarvan niet? Ook dit wordt duidelijk in het 'meer energie traject'. Je gaat vervolgens zelf aan de slag met het optimaliseren van je profiel, zodat je weer volledig arbeidsmarktklaar bent.  Het traject wordt afgerond met een evaluatie en na de bespreking stuur ik je jouw arbeidsmarktprofiel, waarin je alle belangrijke uitkomsten treft. Lekker tastbaar en handig om op terug te vallen.

En nu verder! In je huidige baan of op zoek naar een andere.

Het doel van coachen is het verbeteren van de prestaties en leermogelijkheden van anderen. Nadat je je actieplan hebt opgesteld kan je zelfstandig verder. Extra ondersteuning is daarentegen mogelijk en eenvoudig bij te boeken. 

  De nadelen van het niet handelen naar werkgeluk

De arbeidsmarkt en de verschillende soorten en type banen veranderen in een razend tempo. De druk die de maatschappij, je omgeving en jij zelf legt op werk is aanzienlijk, en je merkt dat als je stil staat alles om je heen veranderd. 

Het niet aanpassen aan de omstandigheden zit eigenlijk niet in de aard van de mens. Om het maximale resultaat te behalen is aandacht geven aan je werk-marktomgeving, je talenten, het ontwikkelen ervan en het overgaan tot actie noodzakelijk.

Het stil blijven staan in een veranderende (werk)omgeving kan je op veel vlakken negativiteit en dus verlies van energie geven. Werkomgevingen veranderen en op een bepaald moment kan je de slag verliezen met betrekking tot je eigen initiële ambitie.

     De voordelen van het actief verhogen van werkenergie

Wanneer je jouw loopbaanvragen aan JuistTalent voorlegt, ga je over tot actie. Je zult zo de werkgerelateerde uitdagingen beter het hoofd kunnen bieden en zo behoud je niet alleen voldoende energie maar het levert juist meer energie op. 


Wanneer kan je als dertiger en veertiger bij JuistTalent terecht?


 • Als je te vaak vermoeid thuis komt
 • Als je je niet meer kunt concentreren op je werk door teveel stress
 • Als je wilt onderzoeken of je nog op de juiste plek zit
 • Als je meer resultaat uit je werk wilt behalen
 • Als je meer geluk wilt ervaren van werken
 • Als je burnout klachten hebt en je wilt dit vertrouwelijk bespreken
 • Als je een nieuwe uitdaging zoekt
 • Als je hulp nodig hebt met sollicitatieactiviteiten
 • Als je jouw competenties wilt ontwikkelen
 • Als je binnen of buiten je organisatie wil, of moet veranderen van functie, of een outplacementtraject aangeboden krijgt
 • Als je wilt ondernemen en je eigen bedrijf wilt starten
 • Als je een betere balans zoekt tussen werk en privé
 • Als je effectiever wilt worden
 • Als je meer zelfvertrouwen kunt gebruiken

Na het gratis kennismakingsgesprek gaan we direct aan de slag. JuistTalent is betrokken bij je wensen en ambitie en zorgt ervoor dat deze terugkomen in het plan van aanpak zodat hier sturing aan gegeven kan worden. We spreken af in professionele werkomgeving, het gezondheidscentrum in Berkel-Enschot, bij jou op je werk, of via het online kanaal.

Meld je gratis aan en laat je inspireren!