Page content

5 tips om meer energie uit je werk te halen

Iedere dag weer futloos op de bank ploffen, zonder enige voldoening uit je werkdag te halen is niet prettig. Een werkdag die giga veel energie kost, gaat je uiteindelijk opvreten. Je wordt er minder gezellig door, hebt geen energie meer over voor andere dingen en uiteindelijk kun je in een diepe put raken. Maar dit kun je voorkomen! Met deze tips kun je meer energie uit je werk halen en met genoeg voldoening thuiskomen.

1. Doe waar je gelukkig van wordt en waar je voldoening uithaalt

Doe je iets waar je totaal niet achter staat en ongelukkig van wordt? Dan is het hoog tijd om daar mee te stoppen. Werk waar je niets uithaalt en waar je niet gelukkig van wordt, vreet veel energie. Die energie kun je ook niet in andere dingen steken. Blijf sleutelen aan wat je gelukkig maakt. Iets wat je nu gelukkig maakt, hoeft over één of vijf jaar niet hetzelfde te zijn. Deze waarden hangen vaak samen met wat jij belangrijk vindt en waar je voldoening uithaalt. Kun je heel slecht tegen onrecht? Wie weet kun je meer met recht doen. Of ben je dol op dieren? Ga vrijwilligerswerk in het dierenasiel doen. Denk vooral niet te moeilijk en houd alle mogelijkheden open.

2. Blijf jezelf uitdagen

Jarenlang heb je gewerkt om die toppositie te bereiken en eenmaal in die positie ben je niet gelukkig? Dan kan het zomaar zijn dat je de uitdaging mist. Blijf jezelf daarom continu uitdagen, in welke positie je ook zit. Dus heb je die droompositie bereikt? Blijf op zoek gaan naar uitdagingen voor jezelf. Stel targets, beteken iets voor anderen of probeer iets te veranderen waar je honderd procent achter staat. Op die manier houd je het voor jezelf interessant en kun je meer energie uit je werk halen.

3. Kom voor jezelf op en laat jezelf zien

Heb je het idee dat je talenten niet genoeg geprikkeld worden op de werkvloer? Durf daarvoor uit te komen! Laat zien wat je in je mars hebt en spreek dat uit. Gaat iedere keer een collega aan de haal met een taak die jij ook dolgraag wilt doen? Laat van jezelf horen en zeg dat je die taak graag aanpakt. Durf ook binnen je vaste baan uit je comfortzone te stappen en kom luid en duidelijk voor jezelf op. Denk aan jezelf, want een ander zal het niet snel doen.

4. Blijf jezelf ontwikkelen en laat je talent zien

Ben je voor jezelf opgekomen? Laat daarna zien dat je het kunt en bereid bent om jezelf te ontwikkelen. Stel zelf voor om trainingen te volgen waarin je jezelf kunt ontplooien en gebruik je talent. Door aan de slag te gaan met je talent kun je meer energie uit je werk halen. Op die manier kun je doen waar je goed in bent. Dat is vaak wat je leuk vindt, waar je uitdaging in vindt en waar je voldoening uithaalt. Durf hiermee aan de slag te gaan.

5. Vind de juiste balans om meer energie uit je werk te halen

Alle tips van hierboven opgevolgd? Zorg er dan voor dat je niet doorslaat. Zorg ervoor dat je werk/privé balans goed blijft en steek ook genoeg tijd en energie in je gezin, familie en vrienden. Je werk is niet je leven, blijf daarom de dingen doen die je leuk vindt en waarmee je ontspant. Het vinden van die juiste balans kan lastig zijn, maar ook daarvoor zijn veel verschillende tips.

Het belangrijkste om te onthouden is dat energie uit je werk halen en plezier behouden een continu proces is. Een mens moet geprikkeld worden en is niet gemaakt om dag in, dag uit hetzelfde te doen. Blijf jezelf prikkelen, doe waar je blij van wordt en durf uit die comfortzone te stappen!

5 tips om te ontdekken waar je écht gelukkig van wordt

Doen wat je het meest gelukkig maakt, dat is wat we allemaal willen. Jaloers kijk je naar anderen die van hun hobby, hun werk hebben gemaakt. Jij zou dat ook wel willen. Maar hoe? Het is vaak makkelijker dan je denkt. Doordat je doet wat je het meest gelukkig maakt, haal je er meer energie uit en heb je bakken vol motivatie. Hoe kom je er dan achter wat jou het meest gelukkig maakt?

1. Ga na wat je hobby’s als kind waren

Wat vond je als het kind het allerleukste om te doen? Knutselen of tekenen? Dan past een creatieve job bij jou. Vond je Nederlands, Engels of Frans leuk? Wat dacht je van reisleider? Niet uit de bouwhoek te slaan? Zoek iets waar je veel met je handen kunt doen en kunt klussen. Als kind had je alle vrijheid om te doen wat je wilde. Die vrijheid kun je goed gebruiken om nu te achterhalen waar je gelukkig van wordt.

2. Probeer veel uit

Vind je het lastig om te bepalen wat je gelukkig maakt? Probeer gewoon veel uit. Ga eens een dag meelopen met een collega. Of praat met een vriend over zijn werk en wie weet kun je eens bij hem meekijken. Door het niet te proberen, kun je er ook niet achter komen of je iets echt leuk vindt. Het voelt misschien gek om te vragen of je bij iemand mee mag lopen. Maar vaak vinden mensen het juist heel leuk om te laten zien wat ze doen.

3. Ga er tussenuit

Het kan heel erg fijn werken om even los te komen van je standaard omgeving. Door uit je vaste patroon en uit je vastgeroeste omgeving te komen, kun je gemakkelijker bij jezelf nagaan wat je gelukkig maakt. Ga eens op reis in je eentje. Of ga een ronde fietsen of hardlopen om je hoofd op orde te krijgen. Door een tijdje alleen met jezelf en je gedachten te zijn, kun je jezelf niet laten belemmeren door anderen. Juist dan kun je eerlijk naar jezelf zijn en uitspreken wat je echt gelukkig maakt.

4. Praat er veel over

In plaats van met jezelf te zijn, kan het ook helpen om met je naasten te praten over jezelf. Zeker mensen die dicht bij je staan, zien waar jouw talenten liggen en waar je gezicht van gaat oplichten. Vaak ontdek je door te praten over je dromen of doelen wat je gelukkig maakt. Door te praten en te praten kun je juist verder komen in je ontdekkingstocht. Zorg ervoor dat je met iemand praat die jou goed kent en openstaat voor nieuwe ideeën. Wie weet kun je hem of haar ook weer verder helpen in die ontdekkingstocht.

5. Zet je 10 mooiste momenten op een rijtje

Je hebt al heel wat mooie momenten meegemaakt in je leven. Zet voor jezelf de tien mooiste momenten uit je leven op een rijtje. Wanneer je dit lijstje hebt gemaakt kun je kijken naar overeenkomsten tussen de gebeurtenissen. Hebben vijf van deze momenten bijvoorbeeld te maken met het ontwikkelen van een nieuw iets, wie weet moet je dan iets gaan doen met ontwerpen. Het kan ook helpen om een lijstje te maken met dingen die je echt niet leuk vindt en zet dat lijstje tegenover de tien mooiste momenten. Zo kun je waarschijnlijk ook een verband vinden in de dingen die je niet leuk vindt.

Stop met dromen, start met doen

Dit is de allerbelangrijkste tip. Weet je wat je gelukkig maakt? Ga daar dan direct mee aan de slag. Dromen is belangrijk, maar je dromen waarmaken is nog veel belangrijker! Ga je geluk achterna, want je leeft maar één keer.

Update Ontwikkeladvies 45-plussers JuistTalent Loopbaancoach Oisterwijk, Tilburg en Den Bosch

Ontspannen de krant lezen

Ontwikkeladvies 45-plussers bij een loopbaancoach is gretig in trek bij 45-plussers. Zo ook bij JuistTalent loopbaancoach Oisterwijk, Tilburg en Den Bosch. Eind vorig jaar werd bekend dat de regeling, waarbij 45-plussers werkzaam in specifieke beroepen gratis loopbaanadvies konden ontvangen, is verruimt naar alle 45-plussers. JuistTalent heeft er direct werk van gemaakt toen dit bericht naar buiten kwam, en een programma ontwikkeld waar reeds 10 cliënten aan deelgenomen hebben. Hoewel het een programma betreft blijft er voldoende ruimte voor maatwerk en de specifieke persoonlijke behoefte.

Google op 45-plus coaching

Google eens op 45-plus coaching en je ziet wat ik bedoel. Goed nieuws dus voor de 45-plussers die aandacht willen besteden aan zijn of haar ontwikkeling. In de vier persoonlijke gesprekken bij JuistTalent wordt aandacht besteed aan datgene waar jij op dat moment behoefte aan hebt met betrekking tot ontwikkeling en loopbaan.

Persoonlijke accenten

Je behoefte (loopbaanvraag) zullen wij samen inventariseren en concretiseren. Hierdoor kunnen we een goede inschatting maken waar we de accenten leggen in de gesprekken en de oefeningen.

Vier gesprekken resulterend in een actieplan

Het gratis ontwikkeladviestraject voor 45-plussers bestaat uit vier gesprekken van een uur. In relatief korte tijd ga je aan de slag om scherp te krijgen wat je acties voor de komende periode en de wat langere termijn zijn. Onder begeleiding van Maxime, Loopbaancoach Oisterwijk, Tilburg en Den Bosch, krijg je scherp welke opties er zijn en hoe je hiermee verder kunt.

Een moment voor jou als 45-plusser

De eerste vier maanden van 2019 zijn voorbij gevlogen. Het leven raast maar door. Door even stil te staan en aandacht te geven aan jezelf merk je wat het met je doet. Je voelt je er goed door. Je herijkt als het ware. Vooral na het 40ste levensjaar is het relevant om je loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling eens met iemand te bespreken. We moeten immers steeds langer doorwerken en werk kunnen blijven doen waar je energie van krijgt is niet vanzelfsprekend. JuistTalent Loopbaancoach Oisterwijk, Tilburg en Den Bosch neemt graag de tijd om hier samen met jou bij stil te staan.

Maak er gebruik van!

Een duidelijk oproep, want zoals een cliënt deze ochtend zei: “Het zou zonde zijn als mensen deze kans niet aangrijpen om gratis gebruik te kunnen maken van een loopbaancoach”. Tien cliënten met dit specifieke traject gingen je al voor. JuistTalent is aangesloten bij de branchevereniging voor loopbaanbegeleiders Noloc en is aangemeld als 45-plus coach.

Waarom gekozen voor een loopbaancoach nu als bijna vijftiger? Om te ontdekken waar mijn zakelijke sterke en zwakke punten liggen. Om sturing te ontvangen op het gebied van CV, motivatiebrief en Linkedin profiel, om hierna een stap te maken buiten het bedrijf waar ik nu werk. Daarom ben ik een loopbaancoachtraject aangegaan bij JuistTalent. Een fanatieke, deskundige en telkens goed voorbereide coach. De korte maar intensieve periode, heeft mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, een verbeterd CV en de input voor een goede motivatiebrief. Tijdens het proces zag ik ineens meer passende vacatures. Voor elke werkende, kan ik aanbevelen om eens te kijken waar je nu werkelijk staat. Erik

De subsidiepot raakt snel leeg

Omdat het traject vergoed wordt door de rijksoverheid en je hiervoor als particulier niets voor hoeft te betalen of te regelen, heb ik vanochtend bekeken hoeveel budget er nog beschikbaar is. Goed nieuws! Veel 45-plussers lijken gebruik te maken van deze kans. Op dit moment is al ruim meer dan 1/3 van het totale subsidiebedrag ingezet, bijna €5.000.000, wat betekent dat meer dan 8.000 45-plussers je voor zijn gegaan.

Wil je meer weten over de voorwaarden, of wil je direct een afspraak maken? (verwijzing naar contactpagina)

De midlife crisis: wat is het en hoe ga je ermee om?

Voor veel mensen is het een big deal, 40 worden. Rond deze periode zie je bij veel mensen verschijnselen van een midlife crisis voorbij komen. De één koopt een motor, de ander maakt een reis rond de wereld en weer een ander zegt zijn baan op en start voor zichzelf. Iedereen heeft zo zijn of haar ding. Maar wat is dat nou precies, een midlife crisis?

De term ‘midlife crisis’

De Van Dale geeft de volgende betekenis aan midlife crisis: “periode van twijfel aan eigen capaciteiten, teleurstelling enz. bij mensen van omstreeks 40 jaar”. Deze term deed in de jaren zestig zijn intrede. Psychoanalyticus Elliot Jacques bedacht de term in één van zijn onderzoeken. Na de introductie van Elliot Jacques is de term ‘midlife crisis’ zijn eigen leven gaan leiden en wordt deze vaak geassocieerd met mensen die hun leven omgooien rond hun veertigste levensjaar. Ondanks deze bekende term, is dit geen term die officieel in de psychologie wordt gebruikt en wetenschappelijk onderzoek heeft geen hard bewijs gevonden voor het bestaan van een midlife crisis.

De bucketlist

Ondanks dat zie je wel dat mensen rond hun veertigste gaan nadenken over waar ze staan in het leven, wat hun dromen zijn en wat er nog op de bucketlist staat. Dit kan ervoor zorgen dat mensen het roer om gaan gooien. Of in mindere mate hun leven veranderen. Je gaat doen waar je gelukkig van wordt.

Praat met vrienden

Denk je last te hebben van een midlife crisis? Dan kan het helpen om met leeftijdsgenoten in gesprek te gaan. Zij lopen ongetwijfeld tegen dezelfde vragen aan. Praten kan je al verder helpen. Zo kun je sparren, je gedachten uiten en wie weet overzie je alles ineens na een aantal goede gesprekken.

Laat een buitenstaander meekijken

Ook kan het zijn dat je ontdekt dat je niet goed in je vel zit. Je baan loopt niet lekker, je kinderen beginnen flink te puberen of je had je leven heel anders voorgesteld op je veertigste. Op dat moment kan het ook helpen om juist met een buitenstaander te gaan praten. Een loopbaancoach kan je daar bijvoorbeeld goed bij helpen. Een loopbaancoach kan je de juiste vragen stellen, een spiegel voorhouden en je handvaten geven hoe jij de regie over je eigen leven terugkrijgt.

Ga voor de kleine aanpassingen

Als je merkt dat je in een midlife crisis bent belandt, of je stelt jezelf steeds meer levensvragen. Durf jezelf dan open te stellen voor deze gedachten. Bedenk hoe je je leven kunt veranderen zodat je gelukkiger wordt. Bang om het roer compleet om te gooien? Je kunt ook kleine dingen aanpassen. Niemand verplicht je om naar de andere kant van de wereld te vertrekken of om je baan te op te zeggen. Maar merk je dat je niet heel gelukkig meer bent in je huidige baan? Ga in gesprek met je leidinggevende om te kijken of er werkzaamheden zijn die je kunt aanpassen. Of pas in je privéleven kleine dingen aan om het leven wat leuker te maken. Geniet van het leven!

Ga ervoor!

Besef jij je dat op jouw bucketlist staat om nog eens een marathon te lopen, een cabriolet te kopen of om de eigenaar te zijn van een vakantiehuisje aan de Franse kust? Ga er dan voor! Je hoeft jezelf niet te beperken in deze nieuwe gedachten? Blijf wel over je idealen en dromen praten met je naasten. Zij kunnen jou verder helpen in het bereiken van je doelen. Probeer uit het leven te halen wat er in zit, geniet van alles wat je al hebt en jaag je dromen achterna!

6 personen die je inspireren om meer uit jezelf te halen

Er zijn wel eens van die dagen dat je wat extra inspiratie of motivatie kunt gebruiken om enthousiast aan het werk te gaan. Deze inspiratie kun je niet altijd vanuit jezelf halen. Het is geen ramp om deze vanuit anderen te halen. Juist als je naar verhalen van anderen gaat luisteren, kun je extra motivatie vinden om het beste uit jezelf te halen. Deze personen hebben een mooi verhaal, waarmee ze jou inspireren.

Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden overwon tweemaal kanker, stond vervolgens aan de start van de Olympische Spelen in Beijing en won deze ook nog eens. Na zijn topsportcarrière zet hij zich actief in om geld op te halen voor kankeronderzoek. Zo probeerde hij de Elfstedentocht te zwemmen om geld op te halen en wordt hij vaak ingehuurd als spreker om mensen te inspireren. Over doorzetten en je dromen achterna jagen gesproken…

Oprah Winfrey

Wie kent haar niet, Oprah Winfrey. De granddame van de Amerikaanse televisie. Oprah Winfrey heeft niet de makkelijkste jeugd gehad Door hard te werken en haar dromen achter na te jagen, heeft ze een imperium opgebouwd waar je u tegen zegt. Al jaren heeft ze haar eigen talkshow: The Oprah Winfrey Show. Daarnaast helpt ze met haar foundation anderen, om meer uit het leven te halen. Deze vrouw inspireert iedereen om wat van haar of zijn leven te maken.

Steve Jobs

Steve Jobs is de oprichter van één van de grootste techbedrijven ter wereld, Apple. Met Apple heeft hij een gigantisch nalatenschap gebouwd. De presentaties van Steve Jobs kent iedereen, de uitspraak ‘One more thing’ is iconisch geworden. Steve Jobs heeft met de eerste iPhone, de smartphones op de kaart gezet. Iets waar we tot op de dag van vandaag nog profijt van hebben. In de film over Steve Jobs, zie je welke obstakels hij heeft moeten overwinnen om tot het grote succes van Apple te komen.

Tony Robbins

Deze man is de guru op het gebied van geluk vinden, het beste uit jezelf halen en eerlijk naar jezelf durven kijken. De seminars van Tony Robbins zijn razend populair. Zo populair dat er een heuse documentaire over is gemaakt. De docu kun je bekijken op Netflix. Hier haal je ook jouw dosis inspiratie en motivatie uit. Plan een middag op de bank met Netflix en kijk deze documentaire. Wie weet tot welke inzichten je komt.

 

Sanny Verhoeven (van Sanny zoekt geluk)

Met haar blog, Sanny zoekt geluk, wil Sanny jou helpen om op zoek te gaan naar de gelukkigste versie van jezelf. Door middel van vrolijke vlogs en blogs, geeft ze tips en tricks om het beste uit je leven te halen. Ook laat ze regelmatig andere, inspirerende personen aan het woord op haar blog. Neem hier zeker een kijkje als op zoek bent naar toffe inspiratie.

Michelle Obama

Michelle Obama was de eerste Afro-Amerikaanse First Lady van Amerika. Dat is best een dingetje. Acht jaar lang stond ze achter haar man, Barack Obama, destijds de president van de Verenigde Staten. In haar positie heeft Michelle zich ingezet voor veel goede doelen, met name om jonge meisje te stimuleren naar school te gaan, te studeren en het beste van hun leven te maken. Op deze manier is Michelle Obama een echte inspiratiebron voor velen. Lees ook zeker haar biografie om haar verhaal te lezen.

Zoek een inspiratiebron die bij je past

Inspiratie en motivatie vinden om het beste uit je leven en carrière te halen is voor iedereen anders. Iedereen heeft zij zijn eigen doelen en idealen. Zoek daarom de inspiratie die bij jouw doelen past en laat je lekker inspireren. Praat hier ook met anderen over, wie weet ontdek je zo weer nieuwe inspirerende personen, die jou kunnen helpen je doelen te behalen.

Tips voor een beter LinkedIn profiel

Inmiddels is iedereen bekend met LinkedIn, maar toch weten maar weinig mensen hoe ze LinkedIn optimaal moeten gebruiken. Dagelijks zoeken recruiters uit alle windstreken LinkedIn af naar die ene match voor hun vacature. Zou het niet zonde zijn als jij die match bent, maar ze jou gewoonweg niet kunnen vinden? Vandaag ga ik jou wat tools en tips meegeven voor jouw LinkedIn profiel. Met relatief weinig moeite naar een beter online zakelijk profiel!

De eerste indruk moet goed zijn

Wanneer de recruiter op jouw profiel terechtkomt, zal hij of zij meteen oog in oog komen te staan met jouw foto. Deze eerste indruk is erg belangrijk en zorgt direct voor de vorming van een beeld. Denk na over wat voor beeld je wil uitstralen. LinkedIn blijft echter wel een zakelijk platform, dus die leuke foto met dat biertje in Gran Canaria zou ik achterwege laten. Kernwoorden voor de foto: professioneel, herkenbaar, ontspannen en in de camera kijkend.

 

Een treffende headline en samenvatting

Het gebruiken van een headline bij je profiel wordt nog wel eens onderschat. Overal waar jouw profiel zichtbaar is op LinkedIn zullen jouw foto en headline dat ook zijn. In de snelle digitale wereld waarbij recruiters zich snel een beeld willen vormen van jou is dit dus extra belangrijk.

In je headline kun je wat trefwoorden neerzetten of juist aangeven dat je ‘beschikbaar bent voor…’. Dit zal ervoor zorgen dat recruiters, die juist zoeken op één of meerdere trefwoorden, jou gemakkelijker kunnen vinden. Verder zal LinkedIn jouw huidige functie hier ook altijd automatisch plaatsen.

In de samenvatting kun je wat dieper ingaan op de trefwoorden, gericht op jouw situatie als uniek persoon. Wie ben jij? Wat kun jij goed? Zorg er wel voor dat je dit kort en bondig houdt want anders verliezen mensen hun aandacht. Kortom, maak jouw eigen elevator pitch.

 

Compleet overzicht van je loopbaan

Zie LinkedIn als jouw online cv en zorg er dus voor dat je jouw loopbaan compleet uitgewerkt hebt. Met compleet bedoel ik hier: benoem je functietitel, werkgever, duur dienstverband en benoem kort jouw werkzaamheden. Dit klinkt misschien logisch, maar het zal je verbazen hoe vaak dit niet het geval is.

Naast je werkervaring heb jij natuurlijk ook mooie opleidingen en cursussen gevolgd. Benoem ze, laat zien dat je je persoonlijk aan het ontwikkelen bent! Met een compleet profiel hoef jij nooit bang te zijn dat ‘die ene recruiter mij misschien gaat missen’. Jij bent niet meer te missen! Key is hierbij wel de balans tussen volledigheid enerzijds en relevantie anderzijds.

 

Extra slimmigheidjes voor je LinkedIn profiel

Ondertussen ben je wellicht al bezig met het opbouwen van een groter netwerk op LinkedIn. Dit is goed want op dit platform kun je zeker stellen dat meer ook echt beter is. Het is hierbij ook interessant om na te denken of er kennissen of (oude) collega’s zijn die voor jou een aanbeveling kunnen schrijven. Dit kan een algemeen verhaaltje zijn, maar ook specifiek gericht op één of meerdere van jou kwaliteiten.

Het hebben van aanbevelingen zorgt voor een vollediger profiel waardoor je hoger in zoekopdrachten gaat verschijnen. Aan de andere kant is het ook gewoonweg mooie reclame voor jou als professional. In het kader van ‘een vollediger profiel is een beter profiel’ is het ook goed om de ‘extra’s’ op LinkedIn (bijvoorbeeld jouw vaardigheden) in te vullen en om deze te laten onderschrijven door je netwerk.

Het aanpassen van de URL van jouw pagina is verder een leuk detail. Standaard heb je namelijk een URL vol cijfers. Niet erg aantrekkelijk om te zien, niet voor jou maar ook niet voor Google. De tip is om je URL te personaliseren zodat je je profiel beter kan delen met je netwerk en je sneller gevonden wordt op LinkedIn en via Google. URL aanpassen: rechtsboven in LinkedIn zoeken naar ‘Openbare profiel en URL bewerken’.

Nu je dit allemaal hebt gedaan, kun je gaan zitten afwachten tot de vloedgolf aan berichten binnenstroomt. Echter zou een tip van mijn kant zijn om je actief te laten leiden door je interesses. Volg de pagina’s van bedrijven die je interessant vindt, zo blijf je op de hoogte van hun updates en reageer op deze updates. Get involved!

6 tips voor een goede balans tussen werk en privé

Een druk gezinsleven, een veeleisende baan en een handjevol vrienden die regelmatig met je op pad willen, dan kan het lastig zijn om alle ballen hoog te houden. Door de toenemende druk via social media kampen steeds vaker mensen met burn out-achtige klachten. Met zoveel mensen die iets van je willen is het lastig om de balans tussen werk en privé gezond te houden. Maar juist die balans is goed om lekker in je vel te zitten en plezier in zowel werk als privé te houden. Met deze tips kun je gemakkelijker die balans behouden.

1. Stel prioriteiten

Om een goede balans te bewaken is het essentieel dat je prioriteiten stelt. Bij het stellen van de prioriteiten ga je eerst bij jezelf na wat het belangrijkste is op dat moment. Vind je het belangrijk om eerst een project op je werk af te ronden? Of heeft het meer prioriteit om met je kind een middag op pad te gaan. Bij het stellen van de prioriteiten is het belangrijk om te kijken wat jijzelf belangrijk vindt en niet wat een ander van je vraagt.

2. Zet je telefoon uit

Zeker als je een telefoon van de zaak hebt, kan het je veel rust geven om deze uit te zetten als je thuiskomt. Vaak wordt van je verwacht dat je 24/7 je telefoon in de gaten houdt. Probeer dit juist niet te doen. Laat je in je vrije tijd niet storen door (onbenullige) zaken op je werk. Op deze manier kun je werk en privé beter gescheiden houden. Ben hier ook duidelijk in naar je omgeving. Geef bij collega’s aan dat ze je tijdens werkuren prima kunnen bereiken. Maar als je thuis bent, je ook 100 procent thuis bent en je niet bezig houdt met werkzaken.

3. Focus je op één ding tegelijk

Doe geen 1001 dingen tegelijkertijd. Door heel veel taken door elkaar te doen, kun je het overzicht verliezen en ben je hier onbewust langer mee bezig dan nodig. Door je op één ding tegelijk te focussen, kun je datgene ook met de volle aandacht doen.

4. Durf ‘nee’ te zeggen

Nee zeggen vinden veel mensen lastig. Het kan voelen als falen, of je voelt de druk om ja te moeten zeggen. Maar bedenk je altijd wat goed is voor jou. Heb je een mega drukke week achter de rug? Durf dan nee te zeggen tegen dat vriendinnenuitje op zaterdagochtend. Of ga niet vlak voor je vakantie aan de slag met een groot project. Maak continu de afweging of je de druk van een extra afspraak in je agenda aan kunt of niet?

5. Zorg voor een uitlaatklep

Het hebben van een uitlaatklep kan helpen bij het vinden in de balans tussen privé en werk. Op die manier kom je helemaal los van alles wat je moet, kun je jezelf helemaal laten gaan. Zo’n uitlaatklep kan voor iedereen anders zijn. De één gaat graag een uurtje boksen, terwijl de ander liever twee uur gaat lezen. Wat wel belangrijk is bij een uitlaatklep is dat het je gedachten helemaal losweekt van je dagelijkse bezigheden. Zo kun je echt even ontspannen.

6. Plan bewust rust in je agenda

Plan jij wel eens rust in je agenda? Het kan je een heel fijn gevoel geven als je ook eens een middag niks in je agenda hebt staan. Steeds meer mensen worden geleefd door hun agenda. Dit is niet een hele goede ontwikkeling. Door bewust voor jezelf rustmomenten in te plannen, kom je daar ook echt aan toe. Wanneer je dit niet inplant, kan het zomaar gebeuren dat je je hele agenda volplant en niet meer aan jezelf toekomt. Ben niet bang om die rust in te bouwen in je agenda.

Praat erover

Vind jij het lastig om de balans tussen privé en werk goed te bewaken? Je bent echt niet de enige. Durf erover te praten met anderen. Merk je dat je vooral tegen dingen aanloopt op werkgebied? Een loopbaancoach kan je helpen om beter naar jezelf te luisteren en het beste uit je leven te halen.

Deze klachten kunnen je waarschuwen voor een burn out

De burn out, het lijkt een aandoening van de laatste tijd te zijn. Toch hebben al jaren mensen last van een burn out. De laatste tijd is er alleen meer aandacht voor en krijgen mensen op steeds jongere leeftijd een burn out. Jongeren, maar ook volwassenen en ouderen voelen steeds meer druk van buitenaf. Mede door de komst van social media wordt de lat steeds hoger gelegd.

Alarmbellen doen rinkelen

Je denkt je leven goed op de rit te hebben, een mooie baan, schatten van kinderen, een leuk huis en gelukkig in de liefde. Toch ben je niet happy. Je zit niet goed in je vel, kunt nergens van genieten en hebt het gevoel continu opgebrand te zijn. Wanneer je dit ervaart moeten er een aantal alarmbellen gaan rinkelen. Een opgebrand gevoel, geen plezier meer kunnen maken en je bent prikkelbaar. Dit zijn bekende symptomen van een burn out. Al zes à negen maanden last van deze symptomen? Maak dan zeker een afspraak bij je huisarts. Hij/zij kan je verder helpen.

Volgens de Van Dale

Een burn out is bij iedereen anders. De klachten kunnen ook per persoon verschillen. Volgens de Van Dale is een burn out een toestand van geestelijke uitputting ten gevolge van langdurige stress. Die stress kun je ervaren op de werkvloer, maar ook in je privésituatie. In een eerdere blog deelden wij al hoe en burn out kan ontstaan. Benieuwd? Lees hier deze blog.

De fysieke klachten

Bij een burn out kun je onderscheid maken tussen fysieke en mentale klachten. Fysieke klachten merk je echt aan je lichaam. Denk hierbij aan vage rug- en hoofdpijn, snel en vaak vermoeid zijn, concentratieproblemen, slecht slapen of een verminderde eetlust. Al deze klachten kunnen duiden op een burn out. hiermee geeft je lichaam een signaal af dat het niet goed met je gaat. Het kan ook zijn dat je maar een of twee van deze klachten hebt bij een burn out. Bij iedereen uit een burn out zich anders. Houd daar ook rekening mee.

De mentale klachten

Mentale klachten merk je op een hele andere manier. Dit kunnen klachten zijn als: een laag zelfbeeld, symptomen van depressie en angst, verslavingsgedrag, lusteloosheid of een somber gevoel. Ook hierbij geldt dat je niet per se alle klachten moet ervaren om een burn out te hebben. Deze klachten uiten zich ook bij iedereen anders.

Ga naar de huisarts!

Heb je langere tijd last van een combinatie van deze klachten? Of heb je het idee dat je een burn out hebt? Maak een afspraak bij je huisarts. Een huisarts kan je doorverwijzen naar de juiste hulpverlener. Dit kan een psycholoog, praktijkondersteuner of bepaalde medicatie zijn. Bij hulp geldt ook dat dit voor iedereen anders is.

Loopbaancoaching kan helpen

Merk je dat je met name veel stress ervaart vanuit je werkomgeving? Dan kan het raadzaam zijn om eens een gesprek met een loopbaancoach aan te gaan. Wanneer je op tijd een loopbaancoach inschakelt kan een burn out soms voorkomen worden. Een loopbaancoach kan jou helpen om minder stress te ervaren op je werk en kan je op weg helpen om weer plezier te vinden in je werk. Samen ga je het gesprek aan, ga je eerlijk naar jezelf te kijken en krijg je handvaten aangereikt om meer uit jouw carrière te halen. JuistTalent helpt jou bij het hervinden van energie in je werk.

Benieuwd welke stappen wij samen kunnen behalen? Neem gerust eens contact op en ontdek onze mogelijkheden.

6 tips om je middagdip tegen te gaan

Iedereen heeft er weleens last van: de middagdip. Rond de klok van drie uur raak je in een middagdip. Even geen puf meer, je voelt al je vermoeidheid omhoog komen en je krijgt het niet voor elkaar om iets zinnigs op papier te zetten. Het liefste zou je nu een dutje willen doen. Helaas gaat dat dutje niet lukken. Je moet gewoon door met je werk, met een beetje pech heb je een belangrijke meeting op de planning staan. Hoe ga je die middagdip tegen?

Kom in beweging

In beweging komen is altijd goed. Zeker met een kantoorbaan beweeg je vaak te weinig op een dag. Voel je die middagdip aankomen? Kom dan juist in beweging! Loop een klein rondje, doe een korte workout achter je bureau of doe met je collega’s een officedansje. Je bent vast niet de enige die last heeft van een middagdip. Kom samen met collega’s in beweging, zet een opzwepend muziekje op en laat alles helemaal los. De ideale manier om samen uit de middagdip te komen!

Let goed op je voeding en drink genoeg

De oorzaak van je middagdip is vaak een te laag bloedsuikerspiegel. Grote kans dat je tijdens de middagpauze een flinke lunch hebt zitten wegwerken en je van jezelf moet wachten tot het avondeten met iets eten. Doe dit niet! Door de hele dag door kleine porties te eten, houd je je bloedsuikerspiegel op pijl. Blijft je bloedsuikerspiegel op niveau, heb je ook geen last van een middagdip. Daarnaast helpt het ook goed om goed te drinken. Drink dan geen koffie, maar water of thee. Voldoende vocht zorgt ervoor dat je fitter en energieker blijft.

Maak even een praatje

De middagdip voel je vaak goed aankomen. Om jezelf af te leiden en energie te geven kan het helpen om even een praatje te maken met een collega. Ga het dan niet hebben over ingewikkelde zaken, maar begin over small talk. Vraag wat je collega gaat doen in het weekend of avond. Zo kom je even los van je werk, verzet je je zinnen en krijg je weer wat frisse moed.

Kom los van je scherm en ga naar buiten

Zeker wanneer je veel achter een beeldscherm zit tijdens het werk, kan het heel erg helpen om tijdens je middagdip even los te komen van je scherm. Sta op, kom in beweging en ga naar buiten. Frisse lucht en verse zuurstof geeft je weer een boost energie. Door buiten even een rondje te lopen kom je meer te rust en haal je jezelf uit die middagdip.

Doe ademhalingsoefeningen

Het kan heel erg helpen om een paar minuten ademhalingsoefeningen te doen. Er bestaan veel verschillende apps waarmee je gemakkelijk ademhalingsoefeningen kan doen. Doe je oortjes in, sluit je af van de omgeving en focus je even helemaal op jezelf. Op die manier kom je overal van los en kom je helemaal tot rust. Dit kan je helpen om over die middagdip heen te komen en daarna weer fris en fruitig aan de slag te gaan.

Zorg voor voldoende licht op je werkplek

Een donkere werkplek kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker een middagdip krijgt. Een donkere omgeving zorgt ervoor dat je lichaam gemakkelijker melatonine aanmaakt. Melatonine is een stofje wat ervoor zorgt dat je in slaap raakt. Een donkere omgeving zorgt er dus voor dat je sneller een middagdip krijgt.

Voorkom de middagdip!

Je middagdip bestrijden helpt om het werkplezier te behouden. Dag in, dag uit flink zitten gapen achter je bureau bevordert je werkplezier niet. Voorkom dus die middagdip! Doe dit samen met collega’s zo leer je elkaar ook beter kennen en maak je meer plezier met elkaar.

Persoonlijkheids-, beroepskeuze en interessetests

Binnen de coachingstrajecten van JuistTalent wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheids-, beroepskeuze en interessetests die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik bij loopbaanbegeleiding en beroepskeuzebegeleiding vanuit Pearson www.pearsonclinical.nl

Kwaliteitsborging

Om de kwaliteit van de tests te waarborgen, vindt voortdurende testontwikkeling plaats in nauwe samenwerking met nationale en internationale wetenschappers op het gebied van beroepskeuze en interesse. De tests zijn geschikt voor elk opleidingsniveau van VMBO tot VWO. Voor volwassenen met loopbaanvraagstukken, zoals jongvolwassenen aan het eind van een opleiding of mensen die nog een paar jaar moeten werken en zich afvragen wat ze de laatste jaren willen gaan doen, is de LIV ontwikkeld. Deze Loopbaan Interesse Vragenlijst geeft mensen meer inzicht in loopbaanperspectieven.

Verschillende onderdelen persoonlijkheids-, beroepskeuze en interessetests

Bij de meeste loopbaanvragen is het van belang om de volgende onderdelen langs te lopen;

  • Capaciteiten; Op welk niveau presteert iemand? Wat is zijn/haar denkniveau? Is het van belang om hier verder inzicht in te krijgen? Is het nodig om een aanvullende opleiding of cursus te volgen?
  • Persoonlijkheid; welke persoonlijkheidskenmerken spelen een rol in een functie? Wat zijn de kernwaarden? Wat voor persoonlijkheidsstijl is wenselijk voor een functie? Hoe staat iemand in het leven?
  • Overige (beroepskeuze- en interessetests etc); welke aanvullende capaciteiten moeten in kaart worden gebracht omdat deze van belang kunnen zijn? Waar liggen de interesses van een persoon? Wat zijn iemands interesses, belangstellingen en competenties? Op welk werkgebied kunnen deze worden ingezet?
Test

Vrouw test

Maatwerktraject

Per situatie en per persoon is het van belang om te kijken wat wenselijk is in een loopbaantraject. Het is mogelijk om de verschillende tests afzonderlijk en in combinatie in te zetten. Onder invloed van omstandigheden, opleiding en ervaring kunnen interesses, belangstellingen en competenties veranderen. Het is daarom belangrijk om de uitkomsten van de tests maximaal voor een jaar vast te stellen en te gebruiken.

Door het gebruik van de tests wordt duidelijk of iemand op zijn plek is binnen een organisatie en of ze de juiste verbinding samen hebben. Of dat iemand juist beter als zelfstandig ondernemer aan de gang kan gaan omdat dit beter passend is bij zijn of haar capaciteiten, persoonlijkheid en overige aspecten.

Deze selectie kan een doel op zich zijn, maar zorgt ook voor de nodige kostenbesparing, want herplaatsing, uitplaatsing, conflicten, langdurig ziek zijn of gedwongen ontslag kost veel (negatieve) energie en in de meeste gevallen (veel) geld.

Tot slot

Met behulp van het inzetten van de tests, de coachinggesprekken en het inzetten van oefeningen kom je tot een duidelijker inzicht en kan je betere keuzes maken in je verdere loopbaan!